

Equity, Diversity and Inclusion (EDI) Management Committee

Schedule Monday 13 May 2024, 9:00 AM — 11:00 AM AEST Venue Senate Room, Level 5, Brian Wilson Chancellery (#61A) **Notes for Participants** Apologies: - Bronwyn Fredericks (Tracey Bunda attending as proxy) - Paul Harpur (Helen Morgan attending as proxy) Jogvan Klein (Emma O'Mahony attending as proxy) Invited: - Sasenka Abeysooriya, Program Director, The Queensland Commitment - for Item 6.6 only Organiser Ms Amy Thams Agenda 9:00 AM 1. *Acknowledgement of Country (5 mins) 1 Presented by Professor Pauline Ford 2. *Welcome / Apologies 2 Presented by Professor Pauline Ford 3. *Requests for starring / Approval of items not 3 starred (unstarred items taken as read, endorsed/noted en bloc) Presented by Professor Pauline Ford 4. *Confirmation of previous minutes 4 For Confirmation - Presented by Professor Pauline Ford 9:05 AM 5. *Matters arising from previous meeting (5 mins) 7 For Discussion - Presented by Professor Pauline Ford

Matters for discussion/decision



CREATE CHANGE

9:10 AM	6.1.	*First Nations initiatives and reconciliation activities (Members are invited to provide a verbal update of First Nations initiatives, incl. any activities related to National Reconciliation Week 2024, 27 May - 3 June) For Discussion	(10 mins)	9
9:20 AM	6.2.	*Member roles and responsibilities For Discussion - Presented by Professor Pauline F Johansson	(5 mins) Ford and Lou	10
9:25 AM	6.3.	*SCEDI Update - Updates/actions from last meeting - next SCEDI meeting 4th June 2024 For Discussion - Presented by Professor Pauline F	(10 mins)	11
9:35 AM	6.4.	*EDI Scorecard and Metrics For Discussion - Presented by Professor Pauline F Clare Hourigan	(10 mins) Ford and Dr	12
9:45 AM	6.5.	*Towards one EDI plan for UQ For Discussion - Presented by Lou Johansson	(40 mins)	16
10:25 AM	6.6.	*The Queensland Commitment Presented by: Sasenka Abeysooriya For Discussion	(15 mins)	17
	7. Matters for Noting			
10:40 AM	7.1.	Q2 Member Update Reports For Noting	(10 mins)	21
10:50 AM	7.2.	*AWEI Survey For Noting - Presented by Professor Pauline Ford	(5 mins)	26
	7.3.	Article - Why intersectionality matters for your		27



organization For Noting

		For Noting		
10:55 AM	8.	*Other Business - Note - new EDI Management Cttee website (https://staff.uq.edu.au/edi-management-committee) Presented by Professor Pauline Ford	(5 mins)	33
	9.	*Close meeting - next meeting 15th July 2024, 10am-12pm Presented by Professor Pauline Ford		34